PTICA MESECA OKTOBRA:Alisterus scapularis

PRATITE NAS

PLAKETE I ZAHVALNICE

NOVA AVIFAUNA

AviFauna

PRIJATELJI SAJTA

Versele Laga

OBAVESTENJE O REALIZACIJI PRVE TURE PRSTENČIĆA ZA 2015. GODINU

Obaveštavamo celokupnu „ptičarsku javnost“ a posebno naše članice i pojedinačne članove SOF-a da smo sa uspehom i bez ikakvih problema realizovali narućivanje, izradu i distribuciju prve ture prstenčića za 2015. godinu. Svi koji su u određenom roku, do 31. avgusta ove godine, naručili prstenčiće dobili su ih protekle nedelje, što je pre planiranog roka. Nadamo se da će tako biti i sa narednim turama. Da podsetim i druga tura je već u postupku realizacije i kako je planirano biće isporučena na državnom šampionatu u Somboru!

Želim ovom prilikom da se zahvalim svim akterima ovog „posla“, počevši od Marine Jovanović, sekretara i blagajnika SOF-a , zatim mr Milana Paunovića podpredsednika SOF-a, Vladimira Oparnice, predsednika sudijske organizacije SOF i člana UO SOF, Alekse Čajića, člana UO SOF sve do Aleksandar Abramović predstavnika špediterske organizacije „Rosa“ i ostalih članova UO SOF, dok se moje učešće nekako podrazumeva oko zvaničnih kontakata povodom svega ovoga! !

Marina je ipak centralna osoba u UO SOF oko koje se sve odigravalo! Prikupila je i sistematizovala sve narudžbine i poslala ih na vreme ovašćenom licu u firmi Coditech iz Belgije, koja slovi za najboljeg proizvođača prstenčića u Evorpi, a kada je sve završeno u smislu carinski i drugih formalnosti odmah je zaokružila ovaj proces time što je i pored velikih obaveza na svojoj izložbi u Sremskoj Mitrovici uspela da razvrsta prstenčiće prema naručiocima i da ih već u nedelju (9. novembra) na zatvaranju izložbe podeli članicama SOF-a čiji su članovi bili učesnici izložbe! Ostatak je poslala prošle nedelje i koliko je poznato svi su ih već dobili! !

Želim da navedem još neke aktivnosti koje su činile potporu ovako uspešnoj realizaciji! !

Posle niza kontakakta sa zvaničnim licima u Coditech-u i sa ukazivanjem na prošlogodišnje propuste, koje ste nam vi, naši članovi, ukazali, pokazan je visok stepen razumevanja i saradnje od strane te renomirane firme i udovoljeno je svim našim i vašim pojedinačnim zahtevima! !

Dakle, uspeli smo, da neutrališemo sve nedostatke koje smo nasledili od prethodnog blaganika i ispravimo sve nepravilnosti koje su bile povod za mnoge kritike, koje su u osnovi bile opravdane, ali uz mnogo nerazumevanja i bez trunke tolerancije. !

Međutim, ni tada a ni sada, niko se nije našao za shodno, niti ponudio svoje usluge i pomogne UO SOF-a koji nije mogao da se snađe ostavljen bez ikakvih instrukcija o tome šta je rađeno kako treba da izglreda procedura oko uvoza, mada je bilo „dušebrižnika“ koji su govorili da su mogli pomoći ali kada smo to od njih tražili jednostavno su zaćutali. Iz pristojnosti ih neću imenovati, mada su bili među prvima kada je trebalo kritikovati! !

Međutim, sada kada je sve sa uspehom završeno, gde su ti isti ljudi i oštri kritičari da upute i reči pohvale, makar samo kroz konstataciju da je sve u redu? Lep bi to gest bio, i niko ne traži da bude jednake snage i žestine koja je pokazana kad su upućivane kritike! !

Posle svega moram se zapitati da te kritike možda nisu imale i elemenat zluradosti i zlonamernosti? I povod toga se zna, ali nećemo sada o tome! Naravno, voleo bih da se varam, ali svejedno, najbitinije od svega je da u našem Savezu funkcioniše sve u najboljem redu i da ovaj tim daje sve od sebe da članice i članovi budu zadovoljni! Naravno, ne bi smelo nikome da smeta to što rukovodstvo SOF-a traži od članica da se ponašaju u skladu sa odredbama Statuta i drugih pravnih akata po kojima funkcionišu sve aktivnosti u SOF-u! Čpravila se moraju znati i poštovati ako želimo normalno funcionisanje! !

Na kraju, moram istaći da je ogroman broj zadovoljnih članova koji stalno izražavaju zadovoljstvo i upućuju pohvale za mnoge preduzete aktivnosti SOF-a i zadovoljni su što pripadaju savezu pod čijim okriljem se avikultura ravija i realizuje u pravom smeru. Zato, zadovoljni ovakvim konstatacijam i mi se zahvaljujemo svim našim članovima i drago nam je kada čujemo da naše vreme nije uzalud potrošeno već je dobilo one vrednosti kojima smo težili preduzimajući sve te aktivnosti! !

U nadi da će sve funkcionisati na najbolji mogući način i uz stalnu težnju da bude još bolje srdačno pozdravljam sve naše članove i želim da prstenovima koje su dobili prstenuju vrhunske i šampionske primerke i izlože ih kako na izložbama lokalnog karaktera tako i na Ornitološkom šampionatu Srbije i svetskim šampionatima, a mi ćemo za uzvrat i dalje težiti da im to omogućimo! !

Srdačno vaš!
Slobodan Kulić, predednik SOF