PTICA MESECA OKTOBRA:Alisterus scapularis

PRATITE NAS

PLAKETE I ZAHVALNICE

NOVA AVIFAUNA

AviFauna

PRIJATELJI SAJTA

Versele Laga

OBRAĆANJE POVODOM POSTAVLJANJA NOVOG SAJTA

Poštovane koleginice i kolege ljubitelji i odgajivači ptica, dragi avikulturisti,

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo o jednom projektu značajnom za naš hobi na kojem je radio tim stručnjaka iz oblasti WEB dizajna, programiranja i marketinga zajedno sa trojicom članova Upravnog odbora SOF-a - mr Milanom Paunovićem, Nenadom Radojičićem i Aleksandrom Čajićem.

Cilj ovog obraćanja je promovisanje prvog portala ove vrste kod nas. Na sastanku Upravnog odbora SOF-a, održanog 16. jula 2011. godine, doneta je odluka da se stari sajt izmeni, učini preglednijim i korisnijim pre svega na korist nas ljubitelja i odgajivača i naših ptica. Razradom i modifikacijom prvobitne konstrukcije sajta došlo se do jedinstvenog rešenja – portala koji je pred Vama. Njegov sadašnji izgled je naš predlog i on nije konačan. Zbog toga Vas molimo da zajedno poradimo na njegovom usavršavanju, ispravljanju eventuelnih grešaka i sl. Ovom prilikom pozivamo Vas da preko svojih udruženja podnosite predloge i tako aktivno učestvujete u izmenama i dopunama portala i, samim tim, u radu Saveza.

Verujemo da naš SOF i njegova udruženja i članovi svakako zaslužuju bolji, pregledniji i u svemu korisniji sajt od dosadašnjeg, te da je izrada novog portala pravi način da to postignemo.

Veliku zahvalnost Savez duguje timu koji je osmislio ovaj projekat sa sledećim ciljevima:

  • veća funkcionalnost, transparentnost, dostupnost i upotrebljivost samog sajta i iznetih podataka i informacija,
  • iznošenje i ažuriranje aktuelnih podataka i informacija o radu SOF-a, pojedinačnih udruženja i svakog odgajivača,
  • poboljšanje organizovanosti odgajivača i udruženja u aktivnostima SOF-a. Ovo se pre svega odnosi na organizovanje izložbi, kao i prethodno poboljšanje kapaciteta za njihovo organizovanje (nabavka adekvatnih izložbenih kaveza i sl.), organizovanje seminara od strane eminentnih stručnjaka za određene oblasti, podsticanjem za učestalije izdavanje AviFaune - biltena sudijske organizacije SOF-a, udruživanje sa srodnim organizacijama i institucijama iz zemlje i inostranstva u cilju očuvanja avikulturističkog i ornitološkog fonda Srbije i druge aktivnosti,
  • povezivanje naših članova sa odgajivačima iz drugih zemalja kako bi se ostvarila razmena iskustava u cilju unapređenja srpske avikulture, kao i radi bolje koordinacije i organizovanja medjunarodnih izložbi kod nas i veće prisutnosti naših odgajivača na izložbama van naše zemlje.

Na kraju, poštovane koleginice i kolege, kao neprofitna organizacija, SOF svojim članovima želi da omogući i obezbedi učestalije bavljenje aktuelnim problemima avikulture. Ostvarenju ove ideje nadamo se da će doprineti i izrada ovog portala koji bi treblo da služi na korist naših ptica i nas i da omogući unapređenje srpske avikulture.

Polazeći od činjenice da je SOF punopravna članica Svetske ornitološke federacije (C.O.M.), da ima dugu istoriju i značajna imena ljudi koji su je gradili, svesni smo velike odgovornosti koju preuzimamo pišući ove redove, ali istovremeno verujemo da smo spremni za takve poduhvate i ciljeve.

Očekujući Vaše aktivno učešće u svim segmentima koji se odnose na pitanja koja se tiču svih nas, pozivamo Vas da nastavimo dobru tradiciju avikulture u Srbiji.

Prijateljski i ptičarski pozdrav!
Uređivački tim za izradu sajta