PTICA MESECA OKTOBRA:Alisterus scapularis

PRATITE NAS

PLAKETE I ZAHVALNICE

NOVA AVIFAUNA

AviFauna

PRIJATELJI SAJTA

Versele Laga

SAOPŠTENJE - ZAHVALNOST

S A O P Š T E NJ E


Poštovano članstvo, odgajivači ptica naših krajeva veliko mi je zadovoljstvo da podelim sa vama radosnu vest, da je kandidat Srpske ornitološke federacije gosp. Slobodan Kulić izabran za potpredsednika COM-a.

Ovom prilikom ispred cele organizacije želim da se zahvalim svim savezima ali i pojedincima koji su dali podršku našem kandidatu da ostvari ovaj istorijski rezultat.

Dugogodišnji rad i zalaganje gosp. Kulića, ali i doprinos i odlučnost SOF-a u izgradnji puta ka ostvarivanju ovog visokog cilja rezultirao podršku većine na Kongresu COM-a i izbor našeg kandidata na mesto potpredsednika COM-a.

U nadi da Slobodanovim izborom počinje nova era u ostvarivanju ciljeva „malih saveza „, ispred Srpske ornitološke federacije čestitam na izboru i želim mnogo uspeha u radu.

S poštovanjem
Predsednik SOF-a
Robert Tomek

Obraćanje gosp. Slobodana Kulića povodom izbora na mesto potpredsednika COM-a

Z A H V A L N O S T


Dragi prijatelji, poštovane kolege sudije – ocenjivači, cenjeni odgajivači, želim da podelim radost sa Vama jer ste mi mnogo pomogli da na Kongrsu COM-a, održanom u subotu 23. januara budem izglasan za mesto potpredsednika COM-a.

Želim da se zahvalim našoj Srpskoj ornitološkoj federaciji i sudijskoj organizaciji, a posebno Hrvatskom ornitološkom savezu koji je prvenstveno zbog glasanja poslao svog delegata Darka Mičetića na Kongres COM-a, Goranu Šljivančaninu koji je sam finasirao dolazak u Portugaliju kako bi predstavljao Crnogorski savez i prisustvovao i glasao na Kongresu i kolegama i dragim prijateljima Dejanu Cilenšeku i Matjažu Kogoju iz Slovenije koji su me u svemu čitavo vreme podržavali.

Izuzetno želim da se zahvalim mojim dragim prijateljima koji su svaki momenat u mislima provodili i preživljavali sa mnom, a u prvim redovima to je svakako bio Vladimir Oparnica moj iskreni prijatelj, dugogodišnji saradnik i kolega, moj učenik i vrlom uspešni sledbenik, zatim nezaobilazni i dragi priajtelji koji su mi odmah uputili čestitke Ljubiša Grujić – Benda, Aleksandar Arsić, Nenad Radojičić, Nebojša Antanasijević, Davor Skejić, Duško Matošić, Aleksandar Jovanović, Miroslav Stojanović – Miki, Slobodan Ivić, Robert Sekula, Toma Živadinović, Nenad Jović, Marjan Stanijev, Slobodan Puzović, Tibor Šomođi, Vladimir, Nikolić, Nenad Lipovac, Slaviša Ćirić, Aleksa Čajić, Grigoris Aggelis, Goran i Filip Vasiljković, Mile Stupar, Goran Sapožničenko, Goran Đoković, Goran Jovanović i mnogi drugi!

Ogromnu zaslugu u ovom uspehu imaju predsednici saveza susednih država sa kojima imamo bliske i neraskidive odnose i vrlo uspešnu saradnju - Ervino Jelenaca, Ivan Ramsak i Goran Šljiuvančanin!

Nemerljiv doprinos mom izboru dali su Alessandro Paparella, Roberto Rossi, Domenico Rosa, Karlos Ramoa, Tony Karsten Noy, Marie Christine Lefevre, Yves Valero Bernardino, Gino Cortese, Antonio Silva, Tito Loureiro, Miguel Penzo, Claudio Martins, Ricardo Gaskin, Radoslav, Paulo Kosta, Heremans Louis i mnogi drugi i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem!

Zahvalnost zaslužuju i svi koji su mi, na najrazličitije načine pružali podršku, verovali u mene i bodrili me i kada sam pobedio prvi su mi uputili čestitke (telefonom, porukama, imejlovima...) sa biranim rečima o predivnim utiscima, čestitkama i željama da radost i uspeh podele sa mnom!

Zahvaljujem se svima i nadam se da ću opravdati ukazano poverenje i da ćemo svi zajedno imati koristi od toga!

Već na samom početku, onako kako sam i obećao u predstavljanju prilikom podnošenja kandidature i na samom Kongresu COM-a u Matosinhosu, zamolio bih sve vas, pojerdinačno ili organizovano, preko društava i saveza da mi pošaljete šta očekujete i šta želite da uradim svojim angažovanjem u radu u okviru borda direktora (upravnog odbora) COM-a, kako bih već na prvom sastanku Upravnog odbora COM-a, koji će biti u martu, mogao da izložim svoje planove rada!

Sa sličnom molbom obratiću se svim malim savezima, federacijama - članicama COM-a jer je za moj dalji rad neophodno da mi izlože šta žele i očekuju od mene.

Objediniću zahteve i razradiću plan mog delovanja!

Očekujem intenzivnu međusobnu saradnju i stalni kontakt!

Hvala Vam!
S poštovanjem,
Slobodan Kulić, potpredesednik COM